10

نظریه مشورتی اداره حقوقی کانون وکلای دادگستری استان قم شماره نظریه: ۱۴۰۴/۱ تاریخ: ۱۴۰۴/۷/۲۲

خلاصه متن

نظریه مشورتی اداره حقوقی کانون وکلای دادگستری استان قم
شماره نظریه: ۱۴۰۴/۱
تاریخ: ۱۴۰۴/۷/۲۲

استعلام:
آیا به صرف پوشیدن پوشش وکلای آقا توسط سایر مردم جرم است؟ مثلا کت و شلوار مردانه پوشیدن در کدام قانون جرم است؟

پاسخ:
« اگرچه مشخصات لباس وکالت در ماده ۶۷ آیین نامه قانون وکالت مصوب ۱۳۱۶ مورد اشاره قرار گرفته و طبق ماده ۶۸ آیین نامه مذکور استفاده از این لباس برای وکلا الزامی است ولیکن در حال حاضر استفاده از کت و شلوار برای آقایان پوشش رایج و متعارف است که اختصاص به وکلای دادگستری ندارد و سایر مشاغل هم از این پوشش استفاده می کنند. بنابر این بدیهی است که پوشیدن کت و شلوار برای افراد غیر وکیل هیچ منعی ندارد و جرم نیز محسوب نمی شود و اما در مورد لباس مخصوص مذکور در ماده ۶۷ آیین نامه صدرالاشاره نیز صرف پوشیدن این لباس برای سایر مردم جرم محسوب نمی شود مگر اینکه استفاده کننده با پوشیدن آن قصد فریب مردم را داشته باشد که در این صورت با وجود سایر شرایط مقرر در قانون و با ملحوظ نظر قراردادن دلایل و قرائن موجود در پرونده می تواند حسب مورد جرم «تظاهر به وکالت» یا «کلاهبرداری» باشد.»

دکتر محمد ابراهیم شمس ناتری
رییس اداره حقوقی کانون وکلای دادگستری قم

روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان قم